Schoon Water Brabant

Doel van ‘Schoon Water voor Brabant’ is het gebruik en emissie van schadelijke bestrijdingsmiddelen naar het water te verminderen. ‘Schoon Water’ is zowel gericht op bescherming van het grondwater in 11 kwetsbare grondwaterbeschermingsgebieden als op bescherming van grond- en oppervlaktewater in heel Brabant. In de 11 gebieden doen alle gebruikers  van bestrijdingsmiddelen (bewoners, bedrijven, gemeenten en agrariërs) mee. Vanaf 2012 is het project verbreed en opengesteld voor loonwerkers en agrariërs in heel Noord-Brabant.
Grond- en oppervlaktewater zijn een bron voor drinkwater. Het is belangrijk om dit schoon te houden. Dan blijft het voor iedereen geschikt als bron voor drinkwater, nu en in de toekomst. Oppervlaktewater is de leefomgeving van allerlei planten en dieren. Schoon oppervlaktewater is belangrijk voor een goede ecologische kwaliteit.
De 11 grondwaterbeschermingsgebieden zijn: Waalwijk, Helvoirt, Nuland, Macharen, Vessem, Budel, Roosendaal, Bergen op Zoom, Aalsterweg, Helmond en Lith. Zie onderstaand overzichtskaartje.

 
Meer informatie

Back to top