Nutriëntenproject Veenweiden Rijn-West verzorgde succesvolle workshop over kuilvoer

Nutriëntenproject Veenweiden Rijn-West verzorgde succesvolle workshop over voer
Erik Smale van Boerenverstand verzorgde onlangs een workshop over de praktische kant van voeding voor koeien in het kader van Succesvol Kringloopboeren. De deelnemers bezochten het melkveehouderijbedrijf van Dirk Boer in Kamerik. De deelnemers bestudeerden aan de hand van de rantsoenwijzer, de voorjaarskuil van de veehouder. Zo konden ze de goede en minder goede eigenschappen in kaart brengen.
De workshop vloeit voort uit het project Nutriëntenproject Veenweiden Rijn-West. Hierbij wordt gezocht naar kringloopmaatregelen, waarmee de bedrijfsvoering in de agrarische sector verbeterd kan worden.

Studiegroepen kringlooplandbouw
Een twintigtal melkveehouders in het gebied ‘Bodegraven-Woerden’ werkt in studiegroepen samen bij de implementatie van kringlooplandbouw op hun bedrijf. Het project is opgezet in samenwerking met de plaatselijke agrarische natuurverenigingen (verenigd in stichting Gebiedscoördinatie Gouwe Wiericke), LTO, DLG en het waterschap. Het doel van het project is om bij een grote groep melkveehouders inzichten te vergroten over kringlopen van mineralen/nutriënten op het bedrijf. En om met elkaar effectieve en kansrijke maatregelen voor te bereiden. Maatregelen die moeten leiden tot vermindering van mineralenverliezen op het bedrijf. Maar ook om de belasting van grond- en oppervlaktewater met nutriënten in het Veenweidengebied te verminderen.
 

Back to top