Onkruid vergaat

Op 1 maart 2016 is het verbod op het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw op verhardingen ingegaan. Voor het professioneel gebruik op overige terreinen gaat het verbod eind 2017 in. Voor de overige terreinen is een aantal uitzonderingen (sport-, recreatieterreinen en bepaalde siertuinen). Ook geldt het verbod (nog) niet voor particulieren.

Om partijen bij deze omschakeling naar chemievrij beheer van verhardingen en andere terreinen te ondersteunen is de site http://www.onkruidvergaat.nl ontwikkeld.
OnkruidVergaat.nl heeft als doel om kennis over niet-chemische bestrijding te verspreiden en zo vervuiling van water en bodem tegen te gaan. U vindt hier geen commerciële boodschappen, maar links naar gerenommeerde organisaties die online waardevolle informatie bieden over het onderwerp. De portal richt zich op alle doelgroepen buiten de landbouw: particulieren, professionele beheerders en kennisinstituten zijn daarbij bewust in één portal samengebracht om niet alleen communicatie in, maar ook tussen de doelgroepen te stimuleren.

Back to top