OPTIcow Brabant

OPTIcow Brabant

Inzicht in mineralen

Ken je koeien, ken je bedrijf. Met de tool OPTIcow krijg je een advies op maat voor je bedrijf op de thema′s veemanagement, mineralenkringloop en financiën. Je verbetert je bedrijfsvoering op meerdere vlakken. Ook als het gaat om milieu, want met een goede mineralenkringloop heb je bijna geen nutriëntenverlies meer.

Bijna 350 bedrijven hebben gebruik gemaakt van OPTIcow. Als je ook meedoet aan, houden adviseurs je bedrijfsgegevens tegen het licht. In een individueel gesprek of in studiegroepen bespreek je wat je in je bedrijfsvoering kunt veranderen. Het gaat dan om maatregelen waarmee je morgen al aan de slag kunt. Je ziet ook hoe je bedrijf scoort in vergelijking met anderen.

Mineralenkringloop

Maatregelen uit OPTIcow hebben bijvoorbeeld betrekking op het verhogen van de levensduur van de melkveestapel en het optimaliseren van het economisch rendement. Maar ook het verlagen van de mineraleninput en verbeteren van de efficiëntie. Door het streven naar een efficiëntere mineralenkringloop draagt ook deze tool uiteindelijk bij aan betere waterkwaliteit.

OPTIcow Brabant
Contactpersoon:
Thema:
Mineralenbenutting, Bemesting, Bedrijfsvoering
Sector:
Melkveehouderij
Bodemsoort:
Zand
Waterschapsgebied:
Waterschap Rivierenland, Waterschap Brabantse Delta, Waterschap De Dommel, Waterschap Aa en Maas
Looptijd:
2011 - continuerend
Provincie:
Noord-Brabant
Initiatief van:
ZLTO

Uitgelicht

Projectkaart

Back to top