Demovelden met een verdiepende slag tijdens de VKO-regiobijeenkomst op 2 september

Al acht jaar werken we binnen het DAW-project Vruchtbare Kringloop Overijssel (VKO) aan een toekomstbestendige agrarische sector. Met elkaar hebben we veel geleerd en gedaan! Wil je weten wat we hebben bereikt en heb je zin om met de andere deelnemers het land op te gaan voor een stukje verdieping? Kom dan naar onze regiobijeenkomst op vrijdag 2 september op het bedrijf van VKO-deelnemer Els Uijterlinde.

We zijn vrijdag 2 september bij VKO-deelnemer Els Uijterlinde in Deurningen. De bijeenkomst start met een lunch waarna we terugblikken op onze resultaten. Aan de hand van de KLW-cijfers vertelt WUR-onderzoeker Gerjan Hilhorst over o.a. onze verhoging eiwit van eigen land en beweiding en verlaging stikstof- en fosfaatexcretie.

Demo’s niet-kerende grondbewerking, bodemvocht en mais met stokbonen

Bij Vruchtbare Kringloop Overijssel staat van elkaar leren en inspireren rondom het demoveld centraal. Dat willen wij ook tijdens deze regiobijeenkomst doen! We kijken bij een aantal demo’s die Els o.a. binnen Vruchtbare Kringloop Overijssel heeft uitgevoerd. Hoe verliep bijvoorbeeld de teelt van mais met stokbonen? Wat zijn de mogelijkheden bij niet-kerende grondbewerking op het maisveld? En hoe houdt Els de bodem vochtig tijdens een droog voorjaar en zomer? We horen het tijdens de regiobijeenkomst op 2 september in Deurningen.

Waar

Op het bedrijf van Els Uijterlinde, Gammelkerstraat 3, 7561 PH Deurningen

Programma

12.00u Inloop met lunch

12.30u Welkom door projectleider Michaela en terugblik door Gerjan Hilhorst aan de hand van (KLW)data op verloop van VKO

13.15u Uiteen in groepjes om demo’s te bekijken. Onderwerpen die onder andere aan bod komen:

  • Mais met stokbonen door Bas Sinnema van MOVO-Zaden
  • Niet-kerende grondbewerking in mais door Matthijs Boomkamp van Kruse
  • International 4 rassensoorten bieten door Robert ter Maat van Limagrain
  • Bodem en bodemvocht door VKO-deelnemers Els en Gerard Uijterlinde van boerderij Erve Mentink

15.00u In gesprek met elkaar en napraten met een drankje

Aanmelden

Vooraf aanmelden is vanwege de lunch gewenst en kan via het aanmeldformulier op de website.

Klik hier om je aan te melden

Back to top