Eerste bijeenkomst voor DAW demodeelnemer Albert Jan uit Anderen

Melkveehouder,- akkerbouwer,- en loonwerker Albert Jan Knijp houdt donderdag 1 juni zijn eerste bijeenkomst als deelnemer aan het DAW netwerk demobedrijf. Hij houdt een demo met twee machines voor mechanische onkruidbestrijding in mais. Samen met Martin Heerema van Agro Bio Solutions demonstreert Albert Jan de Ecoweeding Spike Rotoweeder en de APV SV 1200 M1 wiedeg. Benieuwd naar de evaringen van Albert Jan over mechanische onkruidbestrijding in mais? Kom ook op donderdag 1 juni vanaf 13.00 uur in Anderen (Drenthe) en meld je hier aan. 

Twee machines en een infiltratiegreppel

Mechanisch onkruidbeheer in snijmais zal niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn, maar Albert Jan Knijp – de deelnemer aan het DAW netwerk demobedrijf – deelt graag zijn positieve ervaringen met deze maatregel. Dat doet hij samen met Martin Heerema van Agri Bio Solutions die de Ecoweeding Spike Rotoweeder meeneemt. Minder inzet van gewasbestrijdingsmiddelen in de mais is goed voor de portemonnee, maar kan ook in het voordeel werken voor de gewasopbrengst.  Hoe verloopt de mechanische onkruidbestrijding, wat zien we als resultaat? Wat zijn de kosten? Dit en meer wordt getoond en besproken tijdens deze bijeenkomst. Daarnaast kijken we bij de infiltratiegreppel die Albert Jan heeft aangelegd om afspoeling van nutriënten en mest tegen te gaan en bij extreme regenval water beter op te vangen.

Aanmelden via website DAW demobedrijven 

Nieuwsgierig naar de bijeenkomst in Anderen (Drenthe)? Meld je hier aan. 
Het programma begint om 13.00 uur aan de Oldend 1a in Anderen. 

DAW demobedrijven 

Het netwerk van DAW demobedrijven is een initiatief van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW). Boeren en tuinders vertellen over hun aanpak en praktijkervaringen op hun bedrijf. Het DAW netwerk demobedrijven wordt mogelijk gemaakt door financiering van het ministerie van LNV. Meer informatie op www.dawdemobedrijven.nl

 

Back to top