Excursie DAW naar Zuiderzeeland

Foto: WUR

Op vrijdag 23 augustus rijdt de Waterkaravaanbus vanuit het Zeeuwse Colijnsplaat naar Waterschap Zuiderzeeland en Proeftuin Agro Ecologie en Technologie van Wageningen UR in Lelystad. Daar doet de Wageningen Universiteit onderzoek naar groene gewasbescherming, strokenteelt en kerende en niet-kerende bodembewerking. Wie meerijdt krijgt de laatste resultaten en tips hierover.

Wat gaan we doen?

In de morgen worden wij ontvangen bij Waterschap Zuiderzeeland in Lelystad.Medewerkers van het waterschap vertellen ons meer over de uitvoering van het DAW in het gebied van Zuiderzeeland, met het Actieplan Bodem en Water. Een Veldleeuwerikteler uit de regio deelt zijn ervaringen met het DAW met ons.

Na de lunch vertrekken we met de bus naar de proeftuin van WUR. In Lelystad is de hoofdlocatie gevestigd van de business unit Open teelten, hier worden verschillende onderzoeken gedaan. In de proeftuin zullen we informatiekrijgen over gewasbescherming in een gangbaar systeem. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen hoog-en laag risicomiddelen. Tevens zullen we een bezoek brengen aan een proef met kerende en met niet-kerende grondbewerking. De invloed hiervan op ziekten, plagen, onkruiden, bodemkwaliteit en uitspoeling van nutriënten wordt toegelicht.

Strokenteelt

Tenslotte bezoeken we een proefveld strokenteelt, waarbij onderzoeksresultaten besproken worden.

Vertrek vanaf Proefboerderij Rusthoeve, Noordlangeweg 42, Colijnsplaat om 8.00 uur.Om 18.00 uur zijn we terug.

Aanmelden

Wil je mee op deze excursie, meld je dan uiterlijk woensdag 21 august aan bij: info@zajk.nl

Back to top