Landbouwbeurs Middenbeemster

Op 11, 12 en 13 maart zijn de Landbouwvakdagen West-Nederland in Middenbeemster gehouden. Het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) was met een stand aanwezig op de beurs. Hierin werd het Landbouwportaal Noord-Holland onder de aandacht gebracht. In de stand konden bezoekers zich door een erfcoach of bodemcoach laten informeren over mogelijke maatregelen die ze op hun bedrijf kunnen nemen. DAW-coördinator Kees van Vuuren kijkt positief terug op de beurs: "We hebben met veel agrariërs gesproken over de mogelijkheden van het Landbouwportaal. Ze zijn blij met de mogelijkheden die het Landbouwportaal biedt. Geïnteresseerden hebben zich deze dagen direct kunnen aanmelden voor een gratis bedrijfsbezoek door een van de erf- of bodemcoaches, hier is zeker gebruik van gemaakt". 
 
De vakdagen vonden plaats bij Gerard Helder, deelnemer van het Landbouwportaal. Helder heeft voor het thema Erfafspoeling mineralen en nutriënten coaching en subsidie ontvangen. De bezoekers van de beurs konden daardoor direct in de praktijk maatregelen om erfafspoeling te voorkomen bekijken. Daarnaast gingen de bodemcoaches met enkele bezoekers het veld in om een schop in de grond te steken en een toelichting te geven op het lezen van de bodemkwaliteit. 
 
Helaas werd de beurs vanwege de corona crisis vroegtijdig afgebroken en is de beurs vanaf 12 maart 19.00u afgelast. Desondanks hebben we de eerste 1,5 dag van de beurs veel bezoekers kunnen spreken en kunnen informeren over bodem en watermaatregelen. 
Back to top