Meedoen met Vruchtbare Kringloop Overijssel

Ben jij melkveehouder, akkerbouwer of loonwerker in Overijssel en wil je werken aan het sluiten van de kringloop op je bedrijf en betere mineralenbenutting? In gesprek met collega-ondernemers over werken aan een betere bodem en waterkwaliteit en het optimaliseren van je bedrijfsvoering? Ervaringen uitwisselen? Doe dan ook mee met Vruchtbare Kringloop Overijssel (VKO)!

Wat biedt VKO

Deelnemers kunnen kiezen voor een studiegroep of meedoen aan een verdiepende kennisgroep. Daarnaast worden er regiobijeenkomsten georganiseerd en word je regelmatig op de hoogte gehouden van de actualiteiten via de praktijkflits. Al ruim 300 melkveehouders, akkerbouwers en loonwerkers gingen je voor en werken via VKO aan het verminderen van emissies en het verbeteren van het bedrijfsrendement. Door te werken in een studie- of verdiepende kennisgroep weet je aan welke knoppen je kunt draaien om de mineralenefficiëntie te verbeteren. Je leert de KringloopWijzer te gebruiken en leert ook over maatregelen die bijdragen aan een klimaatbestendige en vruchtbare bodem en waterkwantiteit- en kwaliteit vergroten. Plus: we geven je praktische handvatten op het gebied van bemesting, voeding en teelt.

Aanmelden

Het is nu mogelijk om kosteloos en vrijblijvend een bijeenkomst bij te wonen. Meer informatie of aanmelden? Neem een kijkje op de website.

Over Vruchtbare Kringloop

Vruchtbare Kringloop is geïnitieerd door LTO Noord en onderdeel van het DAW. VK bestaat uit regionale projecten rondom efficiënte benutting van mineralen en het reduceren van mineralenverliezen (nitraat en fosfaat) in de agrarische sector. De regio’s waarin Vruchtbare Kringloop actief is betreffen: Achterhoek en Liemers, Overijssel, Zuid-Holland en Noord Nederland.

Back to top