Meer over bodemverdichting: Aequator deelt kennis tijdens webinar

Aequator Groen & Ruimte houdt in het eerste kwartaal van 2022 vier online cursussen over goed bodembeheer. De eerste webcursus is op 17 februari en gaat over bodemverdichting. Een tweede webinar gaat in op het belang van bodemleven. Beide cursussen worden in maart nogmaals aangeboden.

Hoe voorkom je verdichting? 

Wist je dat in sommige regio's tot wel 70 procent van het landbouwareaal verdicht is? Wat doe je daar aan en belangrijker nog: hoe voorkom je het? ZIjn kennis daarover deelt bodemkundige bij Aequator, Everhard van Essen in een uur-durende cursus op donderdag 17 februari om 09.30 uur. Van Essen vertelt hoe je bodemverdichting meet en hoe je dit door goed bodembeheer voorkomt. Praktijkvoorbeelden van telers worden uitgebreid gedeeld. Aanmelden voor de cursus kan via deze link en deelname is kosteloos. De cursus bodemverdichting wordt op maandag 7 maart nog een keer gegeven. 

Wormen ploegen de bodem

Het belang van bodemleven is bij de meeste telers wel bekend. Wormen ploegen de grond om en diertjes, schimmels en bacterieen die leven in de grond maken voedsel beschikbaar voor opname door planten. Zo worden de nutrienten beter benut door het gewas, wordt organische stof opgebouwd en kunnen plagen en ziekten op een natuurlijke manier in toom gehouden worden. Maar hoe verbeter je het bodemleven op je eigen land? Dat vertelt veldbodemkundige bij Aequator Matheijs Pleijter tijdens een gratis toegankelijk webinar van een uur op dinsdag 1 maart om 09.30 uur. Ook praktijkvoorbeelden komen aan bod. Dezelfde cursus wordt op 21 maart nog eens gegeven. Opgeven en meer informatie staat op deze pagina. 
 

Filmpjes

Kun je niet wachten opd de webinars? Bekijk dan alvast de filmpjes met beiden deskundigen, gemaakt door Aequator, zoals deze hieronder met Matheijs Pleijter. 

Back to top