Nieuwste ontwikkelingen op het gebied van precisiebemesting

De jaarlijks terugkerende Dag van Precisiebemesting is hét moment voor agrariers en loonwerkers om bijgepraat te worden over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van precisiebemesting. Het thema van dit jaar is 'precisiebemesting met circulaire meststoffen: veel vliegen in een klap'. Op vrijdag 29 november wordt de Dag van Precisiebemesting gehouden op de campus van de Wageningen University & Research. Aanmelden kan via de website Smart Fertilization Day
 
Precisiebemesting ontwikkelt zich snel: het gaat niet alleen om nieuwe machines die een bepaalde hoeveelheid mest op een precies vastgesteld tijdstip op een perceel strooien, maar ook om adviezen hoe te bemesten en nieuw ontwikkelde meststoffen. Precisiebemesting levert winst op voor het milieu en agrarische ondernemers. De agrarische sector en de overheid hebben zich verplicht in het Sectorconvenant Schoon en Zuinig om de precisiebemesting te bevorderen.

Programma

Tijdens de jaarlijkse Dag van Precisiebemesting op 29 november komen onderwerpen als  kringloopprecisiebemesting, precisiebemesting en reductie van de stikstofuittoot aan bod. Deelnemers aan Vruchtbare Kringloop Achterhoek zijn aanwezig om een korte presentatie te geven over hun bevindingen met precisiebemesting. Ook interessant: robotisering in de precisiebemesting en precisiebemesting in de groenteteelt.  

Aanmelden

Het volledige programma van de Dag van Precisiebemesting is te vinden op www.smartfertilizationday.nl. Via deze website kun je je ook aanmelden voor het evenement. 

Back to top