Praktische cursus bodemkunde

De gezonde bodem is de basis voor een gezond gewas en van een goede opbrengst. Hoe goed kent u uw bodem? Een cursus bodemkunde helpt u een eind op weg. Vanuit het project Van bodemkennis naar bodemkunde wordt een gloednieuwe, interessante bodemcursus aangeboden die uw kennis verrijkt en update om de prestaties van uw bodem en daarmee uw bedrijf te verbeteren.

Samen met de onderwijsinstellingen Van Hall Larenstein, Terra Next en Nordwin College hebben de beste bodemexperts deze boeiende cursus voor u samengesteld. De cursus geeft u de meest recente inzichten die tijdens uw agrarische opleiding nog niet aan de orde kwamen. Nu u dagelijks werkt met de bodem, is het de hoogste tijd uw kennis weer op te poetsen hoe u de bodem en natuur vooruit kunt helpen.

De cursus geeft u handvatten, voorbeelden uit de praktijk en leert u om zelf uw bodem te beoordelen. U krijgt inzicht in welke maatregelen de weerbaarheid en bodemvruchtbaarheid verbeteren. En om effectiever gebruik te maken van aanbevelingen van adviseurs en onderzoekers.

 

Leer de bodem beter kennen!

De cursus is geschikt voor iedereen met belangstelling voor bodem(leven) en bestaat uit 3 dagdelen van ongeveer 3 uur. Tijdens elk dagdeel diepen twee deskundige gastsprekers een onderwerp uit. De cursus wordt op verschillende locaties in Groningen, Friesland en Drenthe aangeboden. 

 

Cursusleiders

De cursus Bodemkunde wordt gegeven door bodemexperts van o.a. Wageningen UR, Aequator, NMI en Louis Bolk Instituut.

 

Kosten

De provincies en waterschappen in Friesland, Drenthe en Groningen dragen financieel bij aan deze cursus, zodat uw eigen investering 150 euro ex BTW bedraagt. 

 

Aanmelden

Bent u akkerbouwer, tuinder of veehouder en wilt u aan de slag met gewasopbrengst en bodemkwaliteit? Schrijf u snel in via www.vanbodemkennisnaarbodemkunde.nl

 

Back to top