Restwater uit bierbrouwerij voor de landbouw

Het project Boer, Bier en Water, waarbij restwater van onder andere bierbrouwer Bavaria wordt gebruikt om droogte aan de landbouw te verminderen, is enkele jaren geleden uitgebreid met Vlaamse partners. Het vervolgproject heet F2Agri. Op 16 juni is er - in de vorm van een talkshow - het digitale slotevent van dit project.
 

Restwater zuiveren

Door restwater van bierbrouwer Bavaria en groenteverwerker Ardo (Ardooie, BE) te zuiveren kan het worden ingezet in de landbouw. Dit gezuiverde restwater wordt teruggepompt in rivieren en beken waardoor de boeren en tuinders in de omgeving hier gebruik van kunnen maken. Ook de aanleg van subirrigatiesystemen zorgt dat het restwater terug kan vloeien naar agrariërs in de buurt. Bekijk onderaan deze pagina de video over het project.
 

Slotevent

Ter afronding van het project F2Agri wordt er een slotevent op woensdag 16 juni 2021 van 15:00 – 16:30 uur gehouden. Een gevarieerde talkshow, waar journalist en wetenschapscommunicator Toon Verlinden in gesprek gaat met onder andere:

  • Peer Swinkels - CEO Swinkels Family Brewers (Bavaria)
  • Jan Haspeslagh - Managing director Ardo
  • Ruud Bartholomeus – Senior onderzoeker KWR
  • Mia Demeulemeester – Afgevaardigd bestuurder Inagro
  • Peter van Dijk - Bestuurder Waterschap Aa en Maas

Wat waren hun drijfveren om in het project te stappen? Welk effect heeft irrigeren met gezuiverd afvalwater op het grondwater? Hoe kijken de landbouwers terug op hun deelname?

Meld u hier aan voor het slotevent!

 

Back to top