Uitnodiging: Kennisdag Bodem en Water 2023

Praat mee over kansrijke oplossingen voor de toekomst op het gebied van bodem- en waterbeheer in Flevoland op de jaarlijkse Kennisdag Bodem en Water. Een middag waarbij innovatie het centrale thema is.

Hoofdspreker de heer Jacques van Outryve haakt aan met zijn kijk op de plaats van de landbouw in een nieuw Europa. In zijn bevlogen stijl stelt én beantwoordt hij vragen en neemt hij ons mee op een reis over de wereld waar boeren voor gelijksoortige uitdagingen staan. Wat zouden wij hiervan kunnen leren?

Daarnaast komen de onderwerpen bodemverdichting en het voorkomen ervan, druppelirrigatie en fertigatie en biodiversiteit aan bod. En ook aangepaste grondbewerking en groenbemesterkeuze bij winterbedekt houden en het bewust bijbemesten in het groeiseizoen staan op het menu. Je kunt vooral in gesprek over jouw eigen bedrijfsspecifieke situatie. Een levendige dag met concrete boerenpraktijk, nieuwe kennis & inzichten en nuttige tips.

Datum: Maandag 6 februari, 12.45 - 17.00 uur - met aansluitend een netwerkborrel tot 17.30 uur. 

Locatie: De Meerpaal, De Rede 80, 8251 EX Dronten

Aanmelden: Mail naar info@bodemenwaterflevoland.nl

Goed om te weten: Inloop vanaf 12.15 uur en deelname is gratis.

Workshops

Er zijn in totaal drie workshoprondes; je kiest zelf, tijdens de Kennisdag, aan welke workshops je deelneemt. Bekijk hier de workshops om je alvast voor te bereiden.

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door het Actieplan Bodem en Water Flevoland, een samenwerking tussen Provincie Flevoland, Waterschap Zuiderzeeland en LTO Noord. 

Back to top