Uitnodiging: Mechanische onkruidbestrijding in uien

Mechanische onkruidbestrijding raakt steeds meer in de belangstelling in de gangbare teelt van zaaiuien. Enerzijds omdat het gebruik van chemie steeds minder mogelijk wordt. Anderzijds omdat het verminderen van chemie een positief effect heeft op de groei en opbrengst van zaaiuien. Hoe dit praktisch toe te passen? Dat hoort u tijdens de informatieavond op 22 februari in Munnekezijl!

Christoffel den Herder van adviesbureau Ceres gaat tijdens de informatieavond in op de aandachtspunten van mechanische onkruidbestrijding in de teelt van zaaiuien. Ook vertelt hij over waar meer kansen en aandachtspunten liggen om keuzes te maken om onkruid mechanisch te beheersen. Daarnaast zullen machineleveranciers APV en Steketee een bijdrage verzorgen over hun kijk op mechanische onkruidbestrijding en de technische mogelijkheden daarin.

Locatie en contact

Wanneer: Woensdag 22 februari

Tijd: 19:30 - 21:00 uur

Waar: SPNA Kollumerwaard, Hooge Zuidwal 1, Munnekezijl

Aanmelden: Mail naar info@cereshortiadvice.nl

We zien u graag op woensdag 22 februari!

Velddemo’s met loonwerkers

Vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) worden velddemo’s in samenwerking met loonwerkers georganiseerd. Het doel van de demo’s is om kennis uit te wisselen tussen loonwerkers en agrariërs op het gebied van een gezonde bodem en nutriënten benutting. Meer weten? Klik hier!

Back to top