Vechtdal: ga mee met de bus langs watermaatregelen

Op 11 oktober organiseren we in het Vechtdal een rondleiding op twee locaties waar agrarische ondernemers maatregelen treffen op het gebied van waterbeheersing.

In Zuidwolde demonstreert een veehouder hoe hij het waterpeil reguleert op zijn percelen. In Stegeren bekijken we robuuste watersystemen van regelbare stuwen en drainage. De rondleiding vindt plaats in de vorm van een busrit, de ‘Waterkaravaan’. Deze excursie wordt georganiseerd door LTO Noord vanuit het project ‘Regio Deal Zwolle’ en wordt mede mogelijk gemaakt door het ‘Deltaplan Agrarisch Waterbeheer’.

 

Doelen van deze Waterkaravaan

In Zuidwolde zijn we te gast op het bedrijf van Nico Neppelenbroek. Hij wil jullie laten zien hoe hij het waterpeil stuurt op zijn percelen. Ook gaan we naar het bedrijf van Gerald Hemstede in Stegeren, waar we een demonstratie krijgen over robuuste watersystemen van regelbare stuwen en drainage. 
 
Met behulp van deze Waterkaravaan willen we jullie informeren over mogelijkheden om jullie percelen begaanbaar te houden met minimale beregening. Gezien de toenemende kans op weersextremen kunnen de getoonde maatregelen een welkome aanvulling zijn op het bedrijf. Tijdens deze dag laten we niet alleen praktijkvoorbeelden zien, we delen ook informatie over regelingen en subsidies. 
 
Ook is er in de bus gelegenheid om verbinding te zoeken en te netwerken met collega-ondernemers en betrokken gebiedspartners. Lunch wordt geregeld; koffie, thee en koek wordt verzorgd!
 

Programma

Datum en tijd: 11/10/2022, 09:30 uur – 16:30 uur
Opstappunt 1: 09:30 uur - Carpoolplaats Lichtmis
Opstappunt 2: 10:00 uur - Carpoolplaats Dedemsvaart
Bezoek locatie 1: 10:15 uur - Nico Neppelenbroek, De Slagenweg 15, Zuidwolde
Bezoek locatie 2: 13:30 uur - Gerald Hemstede, Coevorderweg 45, Stegeren
Vertrek van de bus: 15:45 uur - Carpoolplaatsen Dedemsvaart & Lichtmis retour
 
Omdat iedereen verspreid in het gebied woont geven we de mogelijkheid om op te stappen op één van de twee opstappunten. De bus zal na afloop van het bezoek dezelfde route omgekeerd retour afleggen.
 
Back to top