Velddemo grip op groenbemesters op 23 november

Groenbemesters dragen bij aan de bodemkwaliteit en klimaatweerbaarheid. De planten beschermen  de bouwvoor tegen wind, regen en uitdroging. De levende wortels nemen vrije mineralen op uit de bouwvoor en voeden het bodemleven. De keuzes rondom groenbemesters, manier en tijdstip van vernietigen en het aanvullend stimuleren van bodemleven hebben invloed op de vertering en het vrijkomen van de opgenomen mineralen.

Let op! De velddemo gaat niet door en wordt verplaatst naar een andere nader te bepalen datum.

 

Verschillende machines

Meer weten over goed groenbemesterbeheer voor het komende voorjaar? Kom dan op donderdag 23 november naar de demo ‘Grip op groenbemesters’, op een perceel van DAW-demobedrijf Nieuw Altinge van Albert Jan Knijp in Anderen. Na een introducerende presentatie van Christoffel den Herder van adviesbureau Ceres Horti Advice volgt een ronde door het veld, waarbij Albert Jan een aantal technieken en machines om groenbemesters mechanisch onder te werken toont en bespreekt. Wat is vanuit zijn ervaring het juiste moment om aan de slag te gaan en waarom?

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze demo in Anderen en meld je direct aan!

Locatie en contact

Wanneer:            Donderdag 23 november 2023
Tijd:                     13.00 uur
Waar:                   Perceel DAW-demobedrijf Nieuw Altinge, gelegen tegenover Oldend 1A in Anderen
Contact:              Geertje Enting, 06-55766883, info@geertjeenting.nl

We zien je graag 23 november, meld je aan!

Velddemo’s met loonwerkers

Vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) worden in samenwerking met loonwerkers velddemo’s georganiseerd. Het doel van de demo’s is om kennis uit te wisselen tussen loonwerkers en agrariërs op het gebied van een gezonde bodem en nutriënten benutting. Meer weten? Klik hier!

Back to top