Watch Party over ontwikkelingen Carbon Farming

Hoe geven andere boeren vorm aan het opslaan van koolstof in landbouwbodems? In de film 'Incentivising Carbon Farming' zijn vier initiatieven in de Noordzeeregio van Europa te zien en volgen we boeren bij het nemen van maatregelen om koolstof vast te leggen op de lange termijn. Nieuwsgierig? Meld je dan aan voor de internationale 'Watch Party' op dinsdagavond 15 juni. 

Ook via het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer lopen projecten op het gebied van koolstofopslag. Voor consumenten, bedrijven en overheidsinstanties is Carbon Farming - koolstofopslag -  een mogelijkheid om te compenseren voor hun eigen emissies. Zij kunnen hierin investeren. Onlangs werd nog bekend dat via het DAW-project Carbon Farming ZLTO een partnerschap met DKG, onder andere van Bruynzeel Keukens, heeft getekend. De keukenproducent wil CO2-positief worden en ziet mogelijkheden in de samenwerking met lokale boeren van het Nederlandse Carbon Farming-project. 

Met elkaar in gesprek

Na de filmvertoning kunnen kijkers in gesprek met de producent van de film, Joris vand er Kamp, en praten we verder over de potentie en toekomst van Carbon Farming. 

Kijk mee 

Ook nieuwsgierig naar de ontwikkelingen op het gebied van Carbon Farming. Kijk dan ook op dinsdag 15 juni van 20.00 tot 21.30 mee, aanmelden kan via deze link. De online bijeenkomst wordt gehouden via Teams. 

 

Back to top