Werk mee aan een boerderijproof Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Boeren en tuinders krijgen te maken met een nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) na 2021. Dit nieuwe GLB vraagt meer verduurzamingsmaatregelen voor het verkrijgen van hectarepremies.

Je krijgt de kans om mee te praten over de beste duurzaamheidsmaatregelen op je bedrijf via de pilot Sectorale Bouwstenen van LTO Nederland. Dit meepraten gebeurt via een enquête en deelname aan bijeenkomsten. Meedoen betekent werken aan een lijst maatregelen die niet alleen bijdragen aan een beter milieu, klimaat en biodiversiteit, maar ook goed inpasbaar zijn in de bedrijfsvoering en minimale administratie kosten.

Boerderijproof

Sommige maatregelen zijn verplicht voor het ontvangen van een bijdrage vanuit het GLB, sommige vrijwillig. En dan kunnen er ook nog verschillen zijn tussen regio’s, grondsoorten en sectoren. Ook daarover wordt nagedacht in deze pilot. Het doel is een duurzaam, doelmatig en boerderijproof GLB.

In de animatie hieronder vind je meer uitleg.

Wil jij je bijdrage leveren aan een duurzaam, doelmatig en boerderijproof GLB? Kom dan naar één van de bijeenkomsten die we door heel Nederland organiseren.

 

Back to top