Gratis in gesprek met onderzoekers – ‘Met onderzoekers de boer op’

Heb jij een vraag of idee op het gebied van bodem, water of klimaatadaptatie? Wil je dit vraagstuk graag toetsen bij onderzoekers? Of wil je tijdens bijvoorbeeld een bijeenkomst van jouw studie-/projectgroep of afdelingsavond graag in gesprek met een onderzoeker? Het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) biedt boeren en tuinders aan om hierover kosteloos in gesprek te gaan.

Mogelijke onderwerpen

  • het voorkomen of aanpakken van bodemverdichting
  • maatregelen tegen verzilting;
  • koolstofopslag in de bodem;
  • maatregelen tegen toenemende droogte;
  • maatregelen om erf- en perceelafspoeling te voorkomen;
  • teelt van groenbemesters;
  • Kringlooplandbouw.

Hoe werkt het?

Het gesprek vindt plaats met onderzoekers die o.a. werkzaam zijn bij universiteiten, onderzoeksinstituten en hogescholen. Denk hierbij aan Wageningen University & Research (WUR), Deltares, HAS green academy, Aeres Hogeschool, Louis Bolk Instituut, Nutriënten Management Instituut (NMI), CLM, NIOO-KNAW, Naturalis en TNO.

Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier. Heb je nog geen concrete onderzoeker in gedachten, maar wel een thema waarover je graag in gesprek wilt gaan? Geen probleem!

Nadat je het formulier hebt ingevuld gaan wij aan de slag met jouw aanvraag. Als de aanvraag in orde is, ontvang je van ons per mail een bevestiging plus de contactgegevens van de onderzoeker. Je kunt nu contact opnemen met de onderzoeker om een afspraak in te plannen.

Spelregels

Uiteraard gelden er enkele spelregels. Het onderwerp waarover je in gesprek wilt met een onderzoeker moet gerelateerd zijn aan de thema’s water, bodem en/of klimaatadaptatie. Je kunt tot uiterlijk 1 mei 2025 gebruik maken van dit aanbod, afhankelijk van het beschikbare budget.

Heb je vragen? Neem dan contact op via: info@agrarischwaterbeheer.nl t.a.v. Lisa Ligtermoet

Deze regeling valt onder het Kennisprogramma ‘Versterkte Kennisverspreiding Duurzaam Bodembeheer en Klimaatadaptatie’ van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW). Dit kennisprogramma wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur.