Ga mee op veldexcursie met de Waterkaravaan!

 

Hoe werkt dat nu in de praktijk? Wat zijn de ervaringen tot nu toe? Alles staat op papier of film. Alleen het gaat past echt leven als je het zelf in het veld of akker ziet, ruikt of voelt. Dat is waarom het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer boeren, tuinders, erfbetreders, beleidsadviseurs en bestuurders meeneemt op gezamenlijke veldexcursie. Hiervoor hebben we de Waterkaravaan, onze eigen bus, beschikbaar.

Waterkaravaanbus

De excursie of (veld)bijeenkomsten naar DAW-projecten maken we mogelijk via onze Waterkaravaan. Met de Waterkaravaan kunnen boeren bij collega’s kijken en vragen naar hun ervaringen met en praktijkkennis over water- en bodemmaatregelen vanuit het DAW. Daarbij willen we beleid, onderzoek en praktijk met elkaar verbinden. Inzet is daarom om (ook) beleidsadviseurs, bestuurders of erfbetreders mee te nemen met de Waterkaravaan of om de Waterkaravaan juist in te zetten om hen technieken en innovaties op praktiserende agrarische bedrijven te laten zien.

Voor wie

  • Agrarische studiegroepen, collectieven en/of LTO-afdelingen;
  • Beleidsadviseurs of bestuurders van waterschap of provincie;
  • Erfbetreders.

Aanmelden

Heb je een DAW-project of projecten op het oog waar je/jullie naar toe wil/willen? Of juist nog geen idee? Bel met de regiocoördinator uit jouw provincie om de mogelijkheden door te nemen. Je vindt hier de contactgegevens van de regiocoördinatoren per provincie en waterschap.
 
Na het contact met jouw regiocoördinator kan je via dit formulier een optie nemen op de Waterkaravaan-bus (onder voorbehoud van beschikbaarheid) reserveren. Er wordt dan contact opgenomen om de aanvraag door te nemen. In de bus is ruimte voor 45 personen, er zijn geen kosten aan verbonden. 
 

Voorbeeld van een excursie

Onderstaande filmpje laat goed zien wat er mogelijk is in en met een ‘dagje Waterkaravaan’ 

Back to top