reinder jan opname wie wat water boerenpodcast

Nieuwe aflevering BoerenPodcast over gewasbescherming en waterkwaliteit

In de derde en laatste aflevering van de podcastserie ‘Wie Wat Water: De BoerenPodcast’ gaat het over de impact van gewasbeschermingsmiddelen op de waterkwaliteit. Host Hilde Coolman en experts Peter Knippels van LTO en Marnix Gijlers van Aeres Hogeschool bespreken de uitdagingen en oplossingen in de landbouw. 

Wat zijn de belangrijkste gewasbeschermingsmiddelen die in het water terechtkomen? Welke maatregelen zijn al in gang gezet om dit te verminderen? En wat kun je als agrariër zelf doen om de impact te minimaliseren? De nieuwste aflevering beantwoordt al je vragen. Daarnaast vertelt akkerbouwer Reinder Hogenhout over zijn ervaringen met gebiedsgerichte aanpak en ontkrachten we misverstanden in de rubriek ‘Feiten en Fabels’.

Heb je de eerdere afleveringen gemist? In aflevering één hoor je alles wat je moet weten over de Kaderrichtlijn Water. In aflevering twee leer je meer over slim nutriëntenmanagement.

Deze podcastserie is ontwikkeld in samenwerking met Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en LTO Noord.

Luister de derde aflevering van 'Wie Wat Water: De BoerenPodcast'

Gerelateerde demobedrijven