Kiemplant in bodem met hand

Bodemadvies toegankelijker met gratis bodemadvies DAW

Agrarische ondernemers kunnen gratis, onafhankelijke bodemadviezen aanvragen bij bodemadviseurs die verbonden zijn aan Regionale Bodemteams van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW). Dit initiatief is in het leven geroepen om bodemadvies toegankelijker te maken en meer keuzemogelijkheden te bieden aan agrarische ondernemers.
Vraag bodemadvies aan

Optimaliseren van de bodem staat centraal

Agrarische ondernemers kunnen gratis advies aanvragen voor een breed scala aan bodemgerelateerde thema’s, waarbij het optimaliseren van de bodem centraal staat. Denk aan vragen over grondverbetering, bodemverdichting, aanvoer van organische stof, achterblijvende gewasproductie of natte plekken in het perceel.

Hoe komt het advies tot stand?

Bodemadviseurs bieden advies aan vanuit de Regionale Bodemteams. Binnen de Regionale Bodemteams werken verschillende bodemadviseurs met elk een eigen expertise samen om het bodemadvies op het boerenerf te versterken. Een adviesaanvraag wordt naar het bodemteam in de regio van de aanvrager gestuurd. Het bodemteam koppelt de vraag aan de adviseur met de juiste expertise.

Gerelateerde advies & subsidies