Handen met bodemkluit, onderste zandlaag.

Bodemadvies

Heb je een vraag over een specifieke plek op je perceel? Blijft bijvoorbeeld de gewasgroei achter of valt de opbrengst tegen? Heb je andere vragen over de bodem? Vraag dan hieronder een gratis bodemadvies aan bij het bodemteam bij jou in de regio.

Waarover kan ik advies aanvragen?

Je kunt advies aanvragen over allerlei verschillende bodem gerelateerde thema’s. Dit kan een hele specifieke vraag zijn over een bepaalde plek op je perceel tot een bredere vraag over het opheffen van bodemverdichting.

Hoe vraag ik advies aan?

  • Om gebruik te maken van het bodemadvies vul je dit formulier in.
  • Na het invullen nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen met een bodemadviseur.
  • Een bodemadviseur komt bij je langs (afhankelijk van het beschikbare budget) om samen met jou en eventueel andere geïnteresseerde collega-boeren naar een oplossing te zoeken.

Hoe komt het advies tot stand?

Bodemadviseurs bieden boeren en tuinders advies aan vanuit de Regionale Bodemteams. Binnen de Regionale Bodemteams werken verschillende bodemadviseurs met elk een eigen expertise samen om het bodemadvies op het boerenerf te versterken. Regionale Bodemteams zijn onderdeel van het DAW Kennisprogramma. Jouw adviesaanvraag wordt naar het bodemteam bij jou in de regio gestuurd. Het bodemteam koppelt jouw vraag aan de juiste adviseur.

Vraag hier je gratis bodemadvies aan

Regionale Bodemteams

De oprichting van Regionale Bodemteams komt voort uit de behoefte om kwalitatief, onafhankelijk bodemadvies op toegankelijke wijze op het boerenerf te brengen. Doordat meerdere bodemadviseurs met verschillende expertises samenwerken, kun je een vraagstuk vanuit meerdere perspectieven benaderen.

Deelnemen of meer informatie?

Wil je deelnemen in een Bodemteam of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@daw-bodem.nl.

Bekijk hieronder de Regionale Bodemteams 

Bodemteam Noord-Drenthe / Groningen 
Bodemteam Friesland
Bodemteam Gelderland
Bodemteam Flevoland
Bodemteam Zuid-Holland / Utrecht
Bodemteam Noord- Holland
Bodemteam Limburg
Bodemteam Noord-Brabant
Bodemteam Overijssel / Zuid-Drenthe
Bodemteam Zeeland

DAW Kennisprogramma

Dit aanbod komt vanuit het DAW Kennisprogramma. Het Kennisprogramma van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer wil de beschikbare kennis over water- en bodembeheer beter vindbaar en toepasbaar maken voor boeren en tuinders. Heb je nog vragen of wil je meer weten over het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer voor jou doet op het gebied van bodem- en waterbeheer? Neem contact met ons op. Het DAW Kennisprogramma wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van LNV.