Interview voor Wie Wat Water de podcast deel 1

Nu te beluisteren: ‘Wie Wat Water – De BoerenPodcast’

Waterkwaliteit is een hot topic in de landbouw! De KRW streeft ernaar de waterkwaliteit in heel Europa te verbeteren. Maar wat betekent dit nu precies voor jou als boer? Helaas bestaan er nog veel onduidelijkheden en misverstanden over de KRW en waterkwaliteit. Daarom is “Wie Wat Water: De BoerenPodcast” opgericht, met als doel jou te informeren over belangrijke kwesties rondom waterkwaliteit. In drie inspirerende afleveringen nemen we je mee in de wereld van waterkwaliteit en landbouw, waarbij we duidelijke uitleg, praktische tips en inspirerende verhalen bieden. We willen het echte verhaal delen over de uitdagingen en kansen die de KRW met zich meebrengt.

In de eerste aflevering bespreken we het belang van goede waterkwaliteit voor boeren en tuinders. Luister naar experts die hun inzichten delen en ontdek hoe Tjerk Hof, een melkveehouder uit Oldeberkoop in Friesland, de impact op zijn bedrijf ervaart.

Samen met gasten zoals Jan Roelsma van Wetterskip Fryslân en Diederik van der Molen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, behandelen we de KRW-doelen, de uitdagingen voor boeren en de praktische maatregelen die kunnen worden genomen om de waterkwaliteit te verbeteren.

Deze podcastserie is ontwikkeld in samenwerking met Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en LTO Noord.

Luister de eerste aflevering van 'Wie Wat Water: De BoerenPodcast'

Gerelateerde demobedrijven