DAW Demobedrijf

Maatschap Hof – Ruitenberg

Grip op ruwvoerwinning

NaamTjerk Hof en Greet Ruitenberg
BedrijfsnaamMaatschap Hof - Ruitenberg
WoonplaatsOldeberkoop (Friesland)
Werkt aandata, ruwvoerwinning, kruidenrijk grasland
Dieren150 melkkoeien
Overigdigitale graslandkalender, energie
ThemaBodembeheer
WaterschapWetterskip Fryslân
GrondsoortKlei
Sector(Melk)veehouderij
Neem contact op

Graslandkalender voor meer grip en minder kosten

Maatschap Hof-Ruitenberg bestaat uit Tjerk Hof, zijn vrouw Greet en hun zoon Jan Bart. Ze hebben een melkveehouderij in het Friese Oldeberkoop met 150 melkkoeien op ruim 100 hectare. Optimaliseren van de bedrijfsvoering betekent voor hen dat ze zoveel mogelijk melk willen produceren uit eigen ruwvoer met lage verliezen van mineralen en een gezonde veestapel. De digitale graslandkalender is voor hen hét middel om meer grip te krijgen op de ruwvoerwinning. Hoe zij de graslandgebruikskalender inzetten en gebruiken om het bedrijf bij te sturen delen ze graag met andere boeren. Tjerk Hof: ‘Door andere boeren mee te laten kijken op ons bedrijf, leren zij ook. En krijgen wij andersom weer adviezen van andere ondernemers.’ Daarom zijn melkveehouders Tjerk Hof en Greet Ruitenberg DAW demobedrijf.

‘Een tool voor jaren om jaren met elkaar te vergelijken’

In de digitale kalender staat alle informatie rondom de ruwvoerderwinning, dus van bodem-, kuil- en mestmonsters en gegevens van de opbrengst van percelen, samenbrengen en ook in samenhang kunnen bekijken. Greet: ‘Het is een tool voor jaren, om jaren met elkaar te kunnen vergelijken’.

Hoe kun jij de graslandkalender inzetten?

Tijdens bijeenkomsten van het DAW demobedrijf vertellen Tjerk Hof en Greet Ruitenberg hoe zij de digitale graslandgebruikskalender inzetten op hun melkveebedrijf. Hoe vullen zij de graslandkalender in? Hoe gebruiken zij de kalender bij het bemesten, beweiden en maaien en inkuilen? Tjerk en Greet delen kennis en ervaring over hoe ze bijsturen aan de hand van de digitale graslandgebruikskalender.

De digitale graslandgebruikskalender voor melkveehouderijen is een datamanagementtool waarbij de ondernemer volledig eigenaar is van de data. Meer weten? Kom naar een van de bijeenkomsten van DAW demobedrijf Tjerk Hof en Greet Ruitenberg.