Buis druppelirrigatie met handen

Video: Ga goed voorbereid aan de slag met druppelirrigatie!

Hoe bereid jij je voor op droogte? Met de huidige weersomstandigheden misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar zeker niet onbelangrijk. Het aanleggen van druppelirrigatie is een van de mogelijke oplossingen. Andre van Spengen, Open Field Specialist bij Netafim Nederland, neemt ons mee door het stappenplan voorafgaand aan het aanleggen van druppelirrigatie.

Welke waterpomp is geschikt voor druppelirrigatie? Hoe werkt met het met waterverdeling? Waar dienen hulpstukken voor bij de druppelirrigatie? En hoe begin je? Zo kun jij goed voorbereid aan de slag met druppelirrigatie!

Benieuwd naar ervaringen met druppelirrigatie?

Steeds meer telers zijn geïnteresseerd in druppelirrigatie vanwege toenemende droogte door klimaatverandering. Een aantal DAW Demobedrijven probeert irrigatie uit. Zoals de Friese akkerbouwer Reinder Hogenhout die druppelirrigatie het liefst combineert met fertigatie: ‘Dan heb je ook voordeel van de slangen als het wel nat is’. Teunike en Filip van ’t Hof uit Stavenisse (Zeeland) zien ook de voordelen van druppelirrigatie: ‘In de droge zomers oogstten we meer en van betere kwaliteit door de druppelirrigatie’. Bezoek deze demobedrijven voor meer kennis en inspiratie!

Gerelateerde activiteiten

Vrijdag 26 juli 2024 - 11:00
Alles over fertigatie, verzilting en luizengaas in pootgoed tijdens excursie bij Landbouwbedrijf Van ’t Hof

Gerelateerde maatregelen