Video | Mest strooien met zo min mogelijk schade aan bodemstructuur

Vanaf 1 februari mag er weer vaste mest gestrooid worden. Het opbrengen van mest of compost in het voorjaar kan een waardevolle bijdrage leveren in de weerbaarheid van diverse gewassen, het stimuleren van bodemleven en tegelijk de inzet van kunstmest beperken. Hoe strooi je mest of compost in het voorjaar met zo min mogelijk schade aan de bodemstructuur?

N-mineraalmeting

Ben je boer en/of tuinder? Wil je graag inzicht in hoeveel stikstof na de teelt nog in de bodem zit en wil je advies over hoe je de teelt kunt optimaliseren? Vraag een gratis N-mineraalmeting inclusief advies aan! Met de N-mineraalmeting wordt de minerale stikstof gemeten in je bodem die direct beschikbaar is voor je gewas én die na afloop van de teelt nog in de bodem zit. Deze meting geeft jou informatie over de stikstofniveaus in de bodem op verschillende dieptes (0-30 cm, 30-60 cm en 60-90 cm). Dit helpt je om slimmer te bemesten, kosten te verlagen, uitspoeling te verminderen en je opbrengst te verhogen. Meer informatie? Klik hier.

Wat is het DAW?

Het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) helpt jou om grip te krijgen op bodem- en waterbeheer. Met maatregelen, geld en aandacht voor jouw plannen. Het DAW deelt kennis en informatie over bodem- en water. Kennis opgedaan in de praktijk, met metingen en uit onderzoek. Voor voldoende en schoon water en een gezonde bodem, nu en in de toekomst. Benieuwd wat het DAW concreet voor jou kan betekenen? Bekijk de website www.agrarischwaterbeheer.nl

Back to top