Voelbare energie op DAW Dialoog Dag

Tekenverslag DAW Dialoog Dag

De energie was voelbaar op de DAW Dialoog Dag! Betrokkenen bij agrarisch waterbeheer uit heel Nederland kwamen woensdagmiddag 29 november bij elkaar. De bijeenkomst markeerde tien jaar Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW).

Boeren, waterbeheerders van ministeries, provincies en waterschappen, erfcoaches en kennisinstellingen troffen elkaar onder het thema ‘Samenkomen, samen verder’. Een korte terugblik in de vorm van een filmpje over de afgelopen 10 jaar, een presentatie van en ruimte voor vragen over 5 praktijkverhalen uit het heden en samen in gesprek over de toekomst, vormden het programma.

20 tafels, 5 thema’s

Het gesprek over de toekomst vond plaats aan 20 tafels met 5 verschillende thema’s. Deze thema’s waren de resultante van de onderwerpen die bij de aanmelding voor de DAW Dialoog Dag waren ingestuurd. Wat een bevlogenheid, betrokkenheid en ideeën van iedereen kwamen er op tafel. De interactie tussen boeren, waterbeheerders van het Rijk, provincies en waterschappen, erfcoaches en kennisinstellingen was geanimeerd en inspirerend. Het geeft de directe medewerkers van het DAW heel veel input en energie om voor het DAW verder mee aan de slag te gaan. Om zo de agrarisch sector mee te ondersteunen om een bijdrage te leveren aan verbetering van de waterkwaliteit.

Sfeerimpressie

Bekijk hiernaast de aftermovie voor een impressie van de inhoud en sfeer van deze DAW Dialoog Dag.