Op een perceel vol bloemkolen van DAW demobedrijf Slagter in Andijk (Noord-Holland) beleefden partners en financiers 18 juni het Kennisprogramma in de praktijk om het vijfjarig jubileum te vieren: we doken in de grond via een profielkuil, onderzochten de waterkwaliteit in de sloot en maakten kennis met mechanische onkruidbestrijding. Projectleider Hedwig Boerrigter: ‘Wij kijken terug, maar ook vooral vooruit. We willen de verbindende schakel tussen praktijk, onderzoek en praktijk blijven.’ Dat ook onze partners dat vinden is te lezen in deze digitale bundel waarin we ze bevroegen naar hun kijk op het DAW Kennisprogramma.
Wat vind jij het belangrijkste onderdeel van het DAW Kennisprogramma? En waarom is dat belangrijk voor boeren, tuinders en telers?
Dat waren de twee belangrijkste vragen aan onze samenwerkingspartners waarvan we de antwoorden gebundeld hebben in dit digitale boekje. De antwoorden die we ontvingen, maken ons blij en trots. Zo geeft beleidsmedewerker Gerben Zijlstra van Cumela aan: ‘Er is door het Kennisprogramma kennis aan elkaar gekoppeld dat door het DAW wordt gecoördineerd. Wie neemt die verantwoordelijkheid op zich als het Kennisprogramma stopt? Ik zie geen andere partij die die rol op zich zou willen en kunnen opnemen.’ Ook bodemadviseur Anna van Zwijnenburg ziet het DAW als een belangrijk kennisnetwerk: ‘Ik zie het DAW als een doorlopend netwerk, waarbij je ieder keer weer een nieuw bodem- en watervraagstuk kunt inpluggen met als doel boeren handelingsperspectief bieden.’