Velddemo onkruidbeheersing in groeiende mais

Drie jaar lang bodemadvies via BodemUP Brabant

Drie jaar lang advies over de bodem: boeren en tuinders in de provincie Noord-Brabant die meedoen aan BodemUP Brabant werken ondersteund door een bodemcoach aan een vitale bodem. Wil jij dat ook? Er is nog ruimte binnen het project BodemUP Brabant dat van 2023 tot en met 2027 loopt. Kijk op bodemupbrabant.nl voor meer informatie.

Het advies dat agrarisch ondernemers krijgen gedurende BodemUP richt zich op duurzaam bodembeheer en efficiëntere nutriëntenbenutting. Aan de hand van het BedrijfsBodemWaterPlan (BBWP) worden maatregelen besproken om de vitaliteit van de bodem te vergroten.

Wat biedt het programma?

Jaarlijks maken deelnemer en coach samen een plan voor verbetering van minstens één perceel, op basis van veld en labanalyses. We begeleiden bij het selecteren, uitvoeren en evalueren van maatregelen op een perceel waarvan de boer denkt of hoopt dat er winst te halen is. Extra inspiratie en kennis komt van een jaarlijkse excursie en specifieke demo’s over het onderwerp waar je meer over wilt weten, als groep of individueel. Ook is er het (landelijke) netwerk BodemUP. Dit is het netwerk van boeren die hun best doen op een constructieve en zichtbare manier te werken aan volhoudbare landbouw. Binnen het netwerk BodemUP is kennis en zijn webinars, podcasts, e-learning en aankondigingen beschikbaar.

Interesse?

Heb je interesse of zijn er vragen? Neem dan contact met ons op via info@bodemupbrabant.nl(link sends e-mail) of bel met 073 217 33 33.

BodemUP Brabant is een samenwerking van Provincie Noord-Brabant, Waterschap Aa en Maas, Waterschap de Dommel, Waterschap Brabantse Delta, Waterschap Rivierenland, Brabant Water en ZLTO.

Gerelateerde projecten

Gerelateerde regiocoördinatoren