intra-rij wieden op camerabesturing

Camerasturing doet mechanische intra-rij wieden goed

De opmars van camerabesturing in mechanische onkruidbestrijding gaat door. Niet alleen tussen de rij bij zaaigewassen, maar ook sla, koolsoorten en geplante zaaiuien zijn prima in de rij te schoffelen. Dat kan flink besparen op chemische gewasbeschermingsmiddelen, blijkt tijdens een demonstratie georganiseerd vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) over intra-rij wieden.

Wedstrijd intra-rij wieden

Vijf intrarijwieders werden aan het werk gezet in de ijsbergsla in het Noord-Hollandse Heerhugowaard. Ruim zestig bezoekers kwamen af op de demonstratie die werd georganiseerd door Ceres Horti Advice en het DAW. De sla stond in zes rijen op bedden van 2,10 meter breed. Lees hier het volledige artikel dat Nieuwe Oogst schreef.

Gratis onafhankelijk bodemadvies

Wil je bodemverdichting oplossen, blijft je gewasgroei achter of heb je door het regenachtige voorjaar veel natte plekken op jouw perceel? Heb je een andere vraag over je bodem? Het DAW biedt boeren en tuinders nu nog gratis bodemadviezen aan. Meer informatie vind je op de website: www.agarischwaterbeheer.nl.

Gerelateerde advies & subsidies

Gerelateerde demobedrijven