Velddemo: Technieken om je bodem te verbeteren

In de praktijk zien wat woelen voor je bodem doet? En wil je leren hoe je stikstof ‘over de winter kunt tillen’? Kom dan naar de velddemo bij melkveebedrijf De Broodhoek in Appelscha, op woensdagmiddag 26 oktober.

Tijdens de demo op een perceel van melkveehouder Jan Hendrik Gorter maak je via een uitgebreid programma kennis met verschillende vormen en technieken om je bodem te verbeteren:

  • Ervaar aan de hand van profielkuilen wat woelen voor je bodem doet in vergelijking met een niet-gewoelde bodem.
  • Zie hoe tijdens de demo wordt doorgezaaid met kruidenrijk grasland en hoor hoe die toepassing zich verhoudt tot het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).
  • Leer van Mulder Agro hoe je stikstof ‘over de winter kunt tillen’.
  • Bekijk machines die loonbedrijven Agrarische Dienstverlening Dokter, De Samenwerking en Thijssen inzetten om de bodem te verbeteren (o.a. woelen, NKG, én een veldspuit die plaatsspecifiek tegen ridderzuring is ingezet).

Programma

14.00 uur Inloop en koffie

14.15 uur In carrouselvorm langs de verschillende onderdelen en tijd voor discussie

Locatie

De velddemo vindt plaats bij melkveebedrijf De Broodhoek aan De Maden 2 in Appelscha (zie hieronder).

Aanmelden

Aanwezig zijn tijdens de demo in Appelscha? Meld je aan bij Frank de Olde (LTO Noord) per maik fdolde@ltonoord.nl of via whatsapp 06-12127323. Voor vragen kun je ook bij hem terecht. 

We zien je graag op 26 oktober. Tot dan!

Loonwerkcluster Noord-Nederland

Vanuit het project Versterkte Kennisverspreiding (VKV) Nutriënten worden door heel Nederland loonwerkersclusters opgericht. Binnen deze clusters worden demo’s georganiseerd op het gebied van nutriëntenbenutting. Voor het Loonwerkcluster Noord-Nederland doen in Friesland vijf enthousiaste loonwerkers mee aan de demo’s. Het doel van de demo’s is om kennis uit te wisselen tussen loonwerkers en agrariërs op het gebied van bodem en nutriëntenbenutting.
Back to top