Boeren kijken naar machinedemo

De voordelen van mechanische onkruidbestrijding in zaaiuien

Wat zijn de voordelen van mechanische onkruidbestrijding in zaaiuien? De beantwoording van die vraag stond centraal tijdens een velddemonstratie eggen en schoffelen in Usquert. De demo werd georganiseerd vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, in samenwerking met adviesbureau Ceres Horti Advice en De Groot en Slot.

Op een perceel zaaiuien van akkerbouwbedrijf Voorwinden in Usquert verzorgden Lynette Verweel van De Groot en Slot en Christoffel den Herder namens en adviesbureau Ceres een introductie. Daarna waren verschillende machines voor zowel eggen als schoffelen in werking te zien. De demo had als uitgangspunt om zowel de gangbare als biologische akkerbouwers in de eigen regio te laten kennismaken met de verschillende mogelijkheden van mechanische onkruidbestrijding.

Meer over mechanische onkruidbestrijding?

Kom naar de velddemo over het mechanisch onkruid bestrijden in snijmais op 17 juli in It Heidenskip. In It Heidenskip teelt melkveehouder Jolmer de Vries in samenwerking met Loonbedrijf Gebr. Buma al een aantal jaren succesvol snijmaïs zonder chemische gewasbescherming. Door het achterwege laten van chemische middelen ontstaat ook de mogelijkheid voor mengteelt met bijvoorbeeld stokslabonen. Onkruidbestrijding is elk jaar een uitdaging. Gelukkig komen er steeds meer nieuwe technieken beschikbaar. Wij willen deze nieuwe technieken graag demonstreren tijdens de velddemonstratie:

‘Eggen en schoffelen’ op woensdagavond 17 juli, 20.00 uur in It Heidenskip.

Velddemo’s samen met loonwerkers

Deze video is onderdeel van de velddemo’s georganiseerd met loonwerkers vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW). Meer video’s? Bekijk ons DAW YouTube kanaal!

Gerelateerde activiteiten

Dinsdag 2 juli 2024 - 20:00
Middelen soms wel met 95 procent besparen dankzij de spotsprayer: akkerbouwer Derk probeert het uit

Gerelateerde advies & subsidies

Gerelateerde demobedrijven