Trekker bewerkt groenbemester

Video | Manieren van groenbemester onderwerken op kleigrond

Dat groenbemester een positief effect heeft op het behoudt van structuur en bodemleven in zandgrond is bekend. Maar wat is het effect op kleigrond? Is er verschil in de bodem bij het wel of niet telen van groenbemester? En wat is het effect van de verschillende grondbewerkingen uitgevoerd op kleigrond?

Loonbedrijf van Hal uit Voorst experimenteerde op kleigrond door verschillende omstandigheden met elkaar te combineren. Zo maakte ze gebruik van diverse grondbewerkingen vóór het zaaien, verschillende groenbemesters (in dit geval rogge en Italiaans raaigras) en zijn diverse manieren van onderwerken getoond. Dit laatste tonen wij in deze video.

Online cursus groenbemesters

Wat is de ideale groenbemester voor mijn perceel? En hoe kom ik tot een goede keuze hierin? Akkerbouwers en melkveehouders die zich dat afvragen, kunnen hierover hun kennis vergroten door de online cursus over groenbemesters te volgen. Deze cursus duurt een uur(tje), is gratis en kan je in je eigen tempo en tijdstip volgen op je mobiel of pc. Meer informatie?

Gerelateerde advies & subsidies