19 februariSteenwegsessie Waterkwaliteit

Datum: 19 feb, 2018
Tijd: 17.00 - 21.00 uur
Locatie: Museum de Speelklok, Steenweg 6, 3511 JP Utrecht

Medicijnresten, gewasbeschermingsmiddelen, microplastics: de kwaliteit van ons oppervlaktewater staat op verschillende manieren onder druk. We meten meer, dus we weten meer en we kunnen sneller ingrijpen. Stoffen die vroeger niet werden opgemerkt, hebben we nu scherp in het vizier. Wat is de waarde van schoon water en wat is er nodig om het oppervlaktewater in Nederland schoon te houden? Hoe voorkomen we dat stoffen in het water komen? Wie is verantwoordelijk en wie kan worden aangesproken? Op maandagavond 19 februari willen wij met u en vele anderen in debat!
 
Op maandag 19 februari 2018 organiseert de Unie van Waterschappen voor de tweede keer een Steenwegsessie. Met de Steenwegsessies wil de Unie gelegenheid bieden voor discussie en debat over een actueel thema.
 
In deze tweede editie van de Steenwegsessie, onder leiding van dagvoorzitter Maarten Bouwhuis (o.a. BNR Nieuwsradio), debatteren gasten en aanwezigen over bestuurlijke dilemma's en keuzes rond het thema waterkwaliteit.
 

Programma

17:00   Inloop met broodjesbuffet
18:30   Start programma met interactieve sessie
20:00   Borrel

 

Locatie

Museum de Speelklok, Steenweg 6, 3511 JP Utrecht

Het museum is iets meer dan 10 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station. U kunt parkeren bij parkeergarage Springweg (Strosteeg 83, 3511 VR Utrecht) of in een van de 5 parkeergarages rond Hoog Catharijne.
 

Aanmelden

Omdat de aanpak rond waterkwaliteit goede samenwerking met andere belanghebbenden vraagt, willen wij u vragen een aantal geïnteresseerde collega's vanuit de gemeenten, provincies, drinkwaterbedrijven e.a. mee te nemen naar deze bijeenkomst. Benut deze Steenwegsessie om met uw partners voor te sorteren op de volgende stap in uw waterkwaliteitsbeleid. Aanmelden kan tot 12 februari via inschrijven.uvw.nl.
 

Back to top