Bodemadvies aanvragen

Ben je boer en/of tuinder*? En heb je een vraag over een specifieke plek op je perceel? Blijft bijvoorbeeld de gewasgroei achter of valt de opbrengst tegen? Heb je andere vragen over de bodem? Vraag dan hier een gratis bodemadvies aan.

Waarover kan ik advies aanvragen?

Je kunt advies aanvragen over allerlei verschillende bodem gerelateerde thema’s. Dit kan een hele specifieke vraag zijn over een bepaalde plek op je perceel tot een bredere vraag over het opheffen van bodemverdichting.

 

 

Hoe vraag ik advies aan?

  • Om gebruik te maken van het bodemadvies vul je dit formulier in. Je kunt ook de QR-code scannen, deze vind je hieronder
  • Na het invullen van het formulier nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen met een bodemadviseur.
  • Een bodemadviseur komt bij je langs (afhankelijk van het beschikbare budget) om samen met jou en eventueel andere geïnteresseerde collega-boeren naar een oplossing te zoeken.

Hoe komt het advies tot stand?

Bodemadviseurs bieden boeren en tuinders advies aan vanuit de Regionale Bodemteams. Binnen de Regionale Bodemteams werken verschillende bodemadviseurs met elk een eigen expertise samen om het bodemadvies op het boerenerf te versterken. Jouw adviesaanvraag wordt naar het bodemteam bij jou in de regio gestuurd. Het bodemteam koppelt jouw vraag aan de juiste adviseur.


Voorwaarden*

  • Een agrarische onderneming is een bedrijf dat beschikt over >3 HA grond 
  • De onderneming dient te beschikken over een agrarische KVK: bedrijven die landbouwgewassen telen of dieren houden


 

BijlageGrootte
daw_flyera4_bodemadviezen_defdig.pdf272.41 KB
Back to top