Bodemteams

Wat zijn de Regionale Bodemteams  

Binnen de bodemteams werken verschillende bodemadviseurs, met elk een eigen expertise, samen om het bodemadvies op het boerenerf te versterken. De bodemteams zijn regionaal ingedeeld, met 10 actieve teams. Regionale Bodemteams zijn onderdeel van het DAW Kennisprogramma. 
 

Waarom is het opgericht? 

De oprichting van Regionale Bodemteams komt voort uit de behoefte om kwalitatief, onafhankelijk bodemadvies op toegankelijke wijze op het boerenerf te brengen. Doordat meerdere bodemadviseurs met verschillende expertises samenwerken, kun je een vraagstuk vanuit meerdere perspectieven benaderen. 
 

Voor agrarisch ondernemers

De bodem is een belangrijk productiemiddel. Daarom kunnen agrarische ondernemers advies aanvragen over bodemgerelateerde thema’s, waarbij het verbeteren van de bodem centraal staat. Denk aan vragen over bodemverdichting, achterblijvende gewasproductie of natte plekken in het perceel. Andere bodemgerelateerde vragen mogen ook gesteld worden. 
 
 

Voor bodemadviseurs 

Als adviseur kan het een flinke uitdaging zijn om op de hoogte te blijven van alle kennis en ontwikkelingen rondom de bodem. De Regionale Bodemteams komen graag in contact met bodemadviseurs die geïnteresseerd zijn in samenwerking.  
 
Aansluiting betekent voor bodemadviseurs o.a. een uitbreiding van het zakelijke netwerk, betere aansluiting met andere projecten en initiatieven in de eigen regio, uitleg over nieuwe (bodem)tools en een meer divers aanbod van excursies, trainingen en bijeenkomsten. 
 
Is het (individueel) adviseren van boeren en tuinders je werk? Heb je kennis van de bodem en wil je deze graag verder ontwikkelen? Wil je graag toegang tot een exclusief netwerk van bodemadviseurs? 150 adviseurs gingen je al voor. Meld je dan aan via deze link! 
 

Voor studiegroepbegeleiders en projectleiders

Als studiegroepbegeleider of projectleider kun je één van onze bodemadviseurs inhuren voor een groepsbijeenkomst met jouw team. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via info@daw-bodem.nl om jouw aanvraag in te dienen. 
 

De teams 

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Dirk Johan Feenstra (landelijk projectleider DAW) via: info@daw-bodem.nl
Klik hieronder op het team bij jou in de regio en vind meer informatie over de bodemteambegeleider en de regionale adviseurs.
 


 


 


 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

Download hieronder de flyer

 

Over het DAW Kennisprogramma

Dit aanbod komt vanuit het DAW Kennisprogramma. Het Kennisprogramma van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer wil de beschikbare kennis over water- en bodembeheer beter vindbaar en toepasbaar maken voor boeren en tuinders. Heb je nog vragen of wil je meer weten over het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer voor jou doet op het gebied van bodem- en waterbeheer? Neem contact met ons op. Het DAW Kennisprogramma wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van LNV.
 

Relevante artikelen

 
Back to top