7 december: Webinar kruidenrijk grasland voor gemeenten

Op 7 december (15:00 tot 16:00 uur) organiseert LTO Noord een webinar (via Zoom) over het belang van kruidenrijk grasland voor gemeenten. Hoe kan kruidenrijk grasland op de percelen van de boer bijdragen aan de doelstellingen van gemeenten? Hoe helpt Gemeente Hardenberg haar boeren in de omschakeling naar meer kruidenrijk grasland? Sjoerd Roelofs (DLV Advies) en Teun Wolbink (raadslid Gemeente Hardenberg) vertellen er meer over.

Belang van kruidenrijk grasland

Met kruidenrijk grasland hoeven boeren minder kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen toe te passen. Boeren krijgen hierdoor een groener imago, wat bijdraagt aan het wederzijds begrip tussen boeren en burgers.

Met kruidenrijk grasland vindt er minder uitspoeling plaats. Hierdoor komen minder stoffen zoals stikstof of nitraat in het bodem- en oppervlaktewater. Daarbij zijn de percelen beter bestand tegen droogte, met kruidenrijk grasland warmen de percelen minder op. Daarbij wordt het waterbergend vermogen van percelen verbeterd. Het zorgt voor een betere bodemstructuur en het water loopt minder snel het gebied uit.

Kruidenrijk grasland zorgt voor meer insecten. Bij extensief beheer neemt ook het aantal weidevogels toe. Kruidenrijk grasland draagt zodoende bij aan het verhogen van biodiversiteit in het buitengebied.

Aanmelden, datum en tijdstip

Datum: Donderdag 7 december 2023
Tijdstip: 15:00 uur – 16:00 uur
Medium: Zoom

Aanmelden is mogelijk via deze link!

Factsheet

Vanuit het DAW is een factsheet gemaakt over kruidenrijk grasland. In deze factsheet lees je meer over de voor- en nadelen van kruidenrijk grasland en vind je enkele tips met betrekking tot het managen van kruidenrijk grasland

 

Wat kun jij doen?

Back to top