Demo: keuzes rond groenbemesters; uitleg en machineshow

Groenbemesters dragen bij aan bodemkwaliteit en klimaatweerbaarheid. De planten beschermen de bouwvoor tegen wind, regen en uitdroging. De levende wortels nemen mineralen op uit de bouwvoor en voeden het bodemleven. De keuzes rondom groenbemesters, zoals de manier en tijdstip van vernietigen en het stimuleren van bodemleven hebben invloed op de vertering en het vrijkomen van de opgenomen mineralen.

Bijeenkomst en verschillende machines…

Meer weten over goed groenbemesterbeheer voor het komende voorjaar? Kom dan op woensdag 6 december naar de bijeenkomst in de ontvangstruimte bij DAW-demobedrijf Nieuw Altinge in Anderen. Na een introductie van het gastbedrijf en hun visie op groenbemesters, verzorgt Christoffel den Herder van adviesbureau Ceres Horti Advice een presentatie waarin diverse aandachtspunten rondom het mechanisch beëindigen van groenbemesters toegelicht worden. Daarnaast wordt er ook besproken welke mogelijkheden er zijn om zelf sturing te geven aan de stikstofnalevering van groenbemesters.

Op het erf staan diverse machines opgesteld voor het mechanisch bewerken van groenbemesters. Deze worden toegelicht door Christoffel en de machineleveranciers. 

Locatie en contact

Wanneer:       Woensdag 6 december 2023
Tijd:                13.30 uur (inloop met koffie vanaf 13.15)
Waar:              Perceel DAW-demobedrijf Nieuw Altinge, gelegen tegenover Oldend 1A in Anderen
Contact:         Francien van der Werff, projectleider LTO Noord, 06 51067979, fvdwerff@ltonoord.nl en/of Geertje Enting, 06-55766883, info@geertjeenting.nl

 

We zien je graag op woensdag 6 december! 

Meld je aan!

 

Back to top