Velddemo mechanische onkruidbestrijding in zaaiuien

Meer weten over mechanische onkruidbestrijding in zaaiuien? Kom dan naar de velddemonstratie eggen en schoffelen op donderdagavond 15 juni in Usquert. De velddemo wordt georganiseerd vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, in samenwerking met adviesbureau Ceres Horti Advice en De Groot en Slot.

De demo gaat om 19:00 uur van start bij het perceel zaaiuien van akkerbouwbedrijf Voorwinden in Usquert, Groningen. Lynette Verweel en Christoffel den Herder verzorgen namens De Groot en Slot en adviesbureau Ceres een introductie. Daarna zijn verschillende machines voor zowel eggen als schoffelen in werking te zien.

Het uitgangspunt van de demo is om zowel de gangbare als biologische akkerbouwers in de eigen regio te laten kennismaken met de verschillende mogelijkheden van mechanische onkruidbestrijding. Tijdens en na de demo is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar van gedachten te wisselen over aandachtspunten.

Locatie en contact

Wanneer: Donderdag 15 juni

Tijd: 19.00 – 21.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur

Waar: Perceel zaaiuien van akkerbouwbedrijf Voorwinden in Usquert. Parkeren kan aan de Middendijk ter hoogte van de Oostelijke Polder Opweg

Contact: Francien van der Werff, LTO Noord, fvdwerff@ltonoord.nl, tel. 06 5163 3511

We zien je graag op donderdag 15 juni! Meld je aan!

 

Velddemo’s met loonwerkers

Vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) worden in samenwerking met loonwerkers velddemo’s georganiseerd. Het doel van de demo’s is om kennis uit te wisselen tussen loonwerkers en agrariërs op het gebied van een gezonde bodem en nutriënten benutting. Meer weten? Klik hier!

Back to top