Velddemo nieuwe technieken mechanische onkruidbestrijding in snijmais

De technieken en mogelijkheden in de mechanische onkruidbestrijding in snijmais worden steeds beter. Zowel de capaciteit als de effectiviteit zijn de laatste jaren flink verhoogd. Benieuwd? Kom dan naar de velddemonstratie eggen en schoffelen op woensdagavond 21 juni in It Heidenskip. De velddemo wordt georganiseerd vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW), in samenwerking met adviesbureau Ceres Horti Advice, enkele loonwerkers en het Praktijknetwerk duurzame Snijmaisteelt Veenweide (PSV).

De demo begint om 20:00 uur bij het maisperceel van melkveehouder Jolmer de Vries in It Heidenskip. Christoffel den Herder van Ceres Horti Advice neemt ons die avond mee in verschillende manieren van mechanische onkruidbestrijding in de snijmais. 

Uitgangspunt is om zowel gangbare als biologische melkveehouders in de eigen regio kennis te laten maken met de verschillende mogelijkheden van mechanische onkruidbestrijding. Tijdens en na de demo is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar van gedachten te wisselen over aandachtspunten.

Locatie en contact

Wanneer: Woensdag 21 juni 2023

Tijd: 20.00 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.45 uur

Waar: Perceel aan de Feandyk (zie kaartje). Parkeren kan aan de kant van de weg.

Contact: Francien van der Werff, LTO Noord, fvdwerff@ltonoord.nl, tel. 06 5163 3511

We zien je graag op woensdag 21 juni! Meld je aan!

Velddemo’s met loonwerkers

Vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) worden in samenwerking met loonwerkers velddemo’s georganiseerd. Het doel van de demo’s is om kennis uit te wisselen tussen loonwerkers en agrariërs op het gebied van een gezonde bodem en nutriënten benutting. Meer weten? Klik hier!

Back to top