Online cursus groenbemesters

Wat is de ideale groenbemester voor mijn perceel? En hoe kom ik tot een goede keuze hierin? Akkerbouwers en melkveehouders die zich dat afvragen, kunnen hierover hun kennis vergroten door de online cursus over groenbemesters te volgen. Deze cursus, die een uur duurt, is gratis en is flexibel te volgen op zowel mobiel als pc, op een moment dat jou uitkomt.

In de online cursus worden de belangrijkste redenen om een groenbemester te telen behandeld. Daarnaast wordt uitgelegd hoe je tot een keuze voor een groenbemester kan komen. Op hoofdlijnen komen de soorten groenbemesters, hun eigenschappen en de voor- en nadelen aan bod. De twee online kennissessies duren ieder ongeveer een half uur om door te nemen. Naast uitleg krijg je met filmpjes, vragen en stellingen meer informatie over groenbemesters.

 

 

Cursus groenbemesters op je laptop, tablet of mobiel

Deze online cursus over groenbemesters vind je op het leerplatform ‘leren voor ons allemaal’. Na het invullen van dit korte aanvraagformulier, krijg je per mail de gratis toegangscode toe gestuurd. Na het invullen van deze toegangscode kun je aan de slag.

Groenbemesters en bodemgezondheid

Groenbemesters spelen een belangrijke rol bij het behouden en verbeteren van jouw bodemgezondheid. Ze kunnen aaltjes beheersen, helpen bij het voorkomen van erosie, verbeteren de bodemstructuur en bevorderen de biologische activiteit. Door voedingsstoffen uit de bodem vast te leggen, voorkomen groenbemesters dat voedingsstoffen uitspoelen en verloren gaan.

Binnenkort nieuwe modules over groenbemesters!

Deze online cursus over groenbemesters krijgt dit jaar een vervolg. In de volgende online sessie wordt dieper ingegaan op de teelt van groenbemesters en het kiezen van groenbemesters op basis van hun eigenschappen. Ook volgt er een verdieping naar welke groenbemester je kunt kiezen bij de aanwezigheid van aaltjes.

Back to top