‘Wij hebben verschillende redenen waarom we groenbemesters zaaien. Voor het doorwortelen van losgemaakte grond, voor opname van nutriënten en voor onkruidbeheersing. Deze online cursus kost weinig tijd en geeft je inzicht in de kansen en gevaren van groenbemesters’, vertelt de jonge akkerbouwer Jur Veenink. De online cursus over groenbemesters heeft het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer samen met Wageningen University & Research, Aeres Hogeschool en de LTO Academie ontwikkeld voor agrariërs die op een laagdrempelige manier meer te weten willen komen over groenbemesters. Vanaf eind juni kom je nóg meer te weten over de teelt van groenbemesters en hoe je groenbemesters kiest voor jouw perceel.
Steeds meer agrariërs kiezen voor groenbemesters in hun bouwplan. Om de bodemstructuur te verbeteren, stikstof vast te leggen of aaltjes te beheersen. Daarnaast zijn boeren op zand- en lössgrond verplicht om elke vier jaar een rustgewas te telen. Een groenbemester kan dan een slimme keuze zijn. Maar hoe maak je een goede keuze, die het beste past bij jouw perceel? De online cursus helpt je hierbij.
Volg de online cursus over groenbemesters!
Je kunt je aanmelden via de website van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Met de unieke toegangscode heb je gratis toegang tot de digitale cursusomgeving. In slechts een uurtje weet je alles over de soorten groenbemesters en hoe je de keuze voor jouw perceel kunt maken. Weten wat collega-boeren van de cursus vinden? Afgelopen winter spraken we akkerbouwer Jur Veenink hierover.