Vul- en wasplaats Boermarke Wapse

Vul- en wasplaats Boermarke Wapse

Nieuwe locatie wasplaats Boermarke Wapse

Vereniging Drentse Boermarken beheert 28 gemeenschappelijke vul- en wasplaatsen. Hier kunnen op een milieuverantwoorde manier landbouwmachines worden gevuld en gereinigd. Een van deze 28 locaties wordt verkocht. Daarom wordt gezocht naar een nieuwe locatie binnen Boermarke Wapse.

Vanaf 1986 exploiteert de werktuigenvereniging ″de Noeste Vlijt″ een wasplaats voor verhuur en schoonmaak van landbouwwerktuigen. Dit bedrijf wordt verkocht en daarmee verliezen de boeren in de omgeving hun wasgelegenheid. Daarom is met dit project een zoektocht is gestart naar een nieuwe locatie in de regio Wapse, Vledder en Diever.

Samen op zoek

Deze zoektocht doen we samen met leden van de werktuigvereniging en andere agrariërs binnen een straal van 10 km van de locatie. Om iedereen weer de mogelijkheid te geven om hun machines schoon te maken op een locatie die voldoet aan de huidige milieueisen. Doel is om een moderne, milieuvriendelijke spoelplaats op te richten, met een wadi als opvangbassin en zes reservoirs waarin resten van gewasbeschermingsmiddelen kunnen verdampen.

Vul- en wasplaats Boermarke Wapse
Contactpersoon:
Freddy Oostra
Werktuigvereniging De Noeste Vlijt
Berry Bergman
Waterschap Drents Overijsselse Delta
Thema:
Mineralenbenutting, Bemesting, Bedrijfsvoering, Gewasbescherming
Sector:
Akkerbouw
Bodemsoort:
Zand
Waterschapsgebied:
Waterschap Drents Overijsselse Delta
Looptijd:
opening 16 maart 2018
Provincie:
Drenthe
Initiatief van:
Boermarke Wapse, Werktuigvereniging ′De Noeste Vlijt′
Betrokken partijen:
LTO Noord, Provincie Drenthe

Uitgelicht

Projectkaart

Back to top