Regio Deal Foodvalley WP3 Bodem en Water

Regio Deal Foodvalley WP3 Bodem en Water

Boer aan het roer

In de Regio Deal Foodvalley werken onderzoek, overheid en ondernemers samen aan toekomstbestendige landbouw, gezonde voeding en het versterken van innovatie en kennisontwikkeling. Het project genaamd: "Boer aan het roer" is een onderdeel van de regiodeal Foodvalley en is de proeftuin hiervan.

De landbouw richt zich binnen deze deal op de reductie-emissie van ammoniak, fijnstof en geur, op circulaire veevoeding, bodem- en waterkwaliteit en sensoring en monitoring.

Testen innovaties

In Boer aan het roer worden de innovaties van de toekomst getest. We kijken niet alleen naar het effect op bijvoorbeeld fijnstof, maar het gaat vooral ook over het verdienmodel. Welk effect hebben de maatregelen op diergezondheid en wat zijn de bedrijfseconomische aspecten? We willen weten of maatregelen ook haalbaar en betaalbaar zijn.

In deze proeftuin zijn wij op zoek naar ondernemers die zelf aan zet willen blijven. Zoek u meer informatie over het project of wilt u deelnemen in het project kijk dan op: http://www.boeraanhetroer.nl

Regio Deal Foodvalley WP3 Bodem en Water
Contactpersoon:
LTO Noord
Thema:
Mineralenbenutting, Bedrijfsvoering, Verdroging en vernatting
Sector:
Melkveehouderij
Bodemsoort:
Zand
Waterschapsgebied:
Waterschap Vallei en Veluwe
Provincie:
Gelderland, Utrecht
Initiatief van:
LTO Noord , de provincies Utrecht en Gelderland, Poultry Express Center, WUR, Universiteit Utrecht en gemeenten in de regio.

Uitgelicht

Projectkaart

Back to top