BodemUP nu ook in Zuid-Gelderland

BodemUP is al enkele jaren een succesvol lopend project in Noord-Brabant en loopt sinds een paar maanden in Zuid-Gelderland. Dit is mede mogelijk door de samenwerking met het Agrarisch Collectief Rivierenland, waterschap Rivierenland en het DAW.

In het project BodemUp krijgen agrarische ondernemers advies over de juiste maatregelen die bodem- en waterkwaliteit verbeteren. De dertig deelnemende boeren in Zuid-Gelderland hebben een eerste gesprek gehad met BodemUp-adviseur Joep Laan, de tweede ronde staat op het punt om te beginnen.

 

Omgaan met verschillende uitdagingen

Joep Laan: "Tijdens de tweede ronde zullen we voornamelijk in het veld gaan kijken om onder andere profielkuilen te graven. Ik zie dit met enthousiasme tegemoet. Het is erg interessant om zo veel verschillende ondernemers te spreken en te zien welke uitdagingen hier bij komen kijken en hoe iedereen daar mee omgaat. De diversiteit qua bodems in Zuid-Gelderlands is hoog en zelfs binnen een bedrijf kunnen de verschillen in de bodem of het beleid enorm zijn. Hierdoor moet ook het advies afgestemd worden per bedrijf. Ik hoop dat ik samen met de ondernemer vraagstukken op kan lossen en als sparringpartner kan fungeren om het bodembeheer nog duurzamer te maken." 

 

Meer informatie of deelnemen?

Lijkt het jou ook interessant om aan de slag te gaan met BodemUP op jouw bedrijf in Zuid-Gelderland of wil jij graag meer informatie over het project.

Kijk dan op de website voor meer informatie en stuur een mailtje naar BodemUP@ZLTO.nl.  

Back to top