Experts in gesprek over droogte tijdens webinar

Bodemexpert Nick van Eekeren van het Louis Bolk Instituut en melkveehouder Geert Stevens gaan met elkaar in gesprek over hun ervaringen en bevindingen tijdens een webinar over droogte. Op dinsdag 10 maart vanaf 10 uur kan iedereen kosteloos meekijken én vragen stellen vanaf hun eigen computer. “Op deze toegankelijke manier hopen we in 30 minuten agrariërs  kennis te laten maken met de mogelijkheden om je voor te bereiden op de droogte. We zetten de subsidiemogelijkheden voor droogtemaatregelen in Overijssel en Drenthe op een rij en gaan in op de voordelen van het bedrijfs,- bodem- en waterplan”, zegt Jurgen Neimeijer, DAW-coördinator. 

“De afgelopen twee droge zomers hadden veel agrariërs last van een minimale beschikbaarheid van water. Dit heeft veel invloed gehad op de oogstopbrengsten. Het is belangrijk om je voor te bereiden op de toekomst, want we verwachten meer droge zomers”, zegt Jurgen Neimeijer. “Tijdens het webinar over Droogte wordt besproken wat we geleerd hebben van de droge zomers. Maar het belangrijkste is dat we vooruitkijken en agrariërs ontdekken hoe ze zich kunnen  voorbereiden op de gevolgen van de klimaatveranderingen. Als kijkers vragen hebben, kunnen ze die direct stellen aan de experts.”

Subsidiemogelijkheden
Vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) is er in Overijssel en Drenthe geld beschikbaar om subsidie te ontvangen op een maatregel. Agrariërs kunnen ook eerst een vrijblijvend keukengesprek of een bedrijfs,- bodem- en waterplan aanvragen. Er wordt dan gezamenlijk gekeken naar de diverse mogelijkheden voor het bedrijf.  

Wat is een webinar?
Webinars zijn een interactieve manier om deel te nemen aan een online bijeenkomst. Een deelnemer kijkt op zijn eigen computer via een live verbinding naar een uitzending. In een studio gaan de sprekers met elkaar in gesprek. Via een chatfunctie kunnen vragen gesteld worden aan de sprekers. Het webinar is ook achteraf terug te bekijken.

Meer informatie en aanmelden: https://agrarischwaterbeheer.nl/webinar

Back to top