Het DAW ‘on tour’ op beurs en Deltacongres

Van herkenning, een goed of kritisch gesprek tot schouderophalen, maar dan toch even blijven hangen bij de pot met regenwormen (van snoepgoed). Het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) trok de aandacht met een eigen stand op de Rundvee- en Mechanisatie Vakdagen (RMV-) beurs in Hardenberg.

De driedaagse beurs trok duizenden agrarische ondernemers uit vooral Oost- en Noord-Nederland. De pot vol regenwormen - om het aantal te raden -, een ‘historische’ bodemkaart uit 1985 en enkele bodemprofielen in de DAW-stand hadden een behoorlijke aantrekkingskracht op de bezoekers. De link met een vruchtbare en gezonde bodem vormde een mooie aanleiding om in gesprek te gaan met boeren over wat het DAW voor hen kan betekenen of – als ze projectdeelnemer zijn – al betekent. En om hen te inspireren over praktische water- en bodemmaatregelen voor hun bedrijf. Naast informatie over lopende DAW-projecten konden boeren zich laten bijpraten over mogelijke (subsidie)regelingen voor investeringen en hierover flyers of brochures mee nemen.

Deltacongres

De RMV-beurs in Hardenberg eind oktober is niet de enige plek waar het DAW de komende tijd nadrukkelijk zichtbaar is. Omdat goed water- en bodembeheer in het belang is van ons allemaal. Zo presenteert het DAW zich op 11 november in het online voorprogramma van het nationaal Deltacongres. Dit congres richt zich op iedereen die professioneel betrokken is bij (de uitvoering van) het nationaal Deltaprogramma.

Daarnaast waren er vanuit het DAW voorbereidingen getroffen voor deelname aan de RMV-beurs in Gorinchem en de nationale Bodem Top. Beide evenementen zijn verplaatst naar 2022 in verband met de nieuwe coronamaatregelen. 

 

 

Back to top