Informatieavond 14 december: Kosten verminderen met een gezonde bodembiologie

Als je bodem gezond is, zijn minder middelen buiten de bedrijfskringloop nodig en zijn gewassen beter bestand tegen allerlei vormen van stress. Kortom: gezonde bodem, gezonde plant en potentiële kansen voor jou als boer. Dat is waar je met regeneratieve landbouw naartoe werkt. Maar waar begin je?

Het begint bij het begrijpen van de samenhang van de onderdelen binnen de bedrijfskringloop. Bodemkringlooponderzoeker, Peter Vanhoof, neemt ons in de avond van 14 december in Blijham (Groningen) mee in de samenhang van bodem, plant, dier en mest in de bedrijfskringlopen. We kijken op een praktische manier naar hoe je de natuur voor je kunt laten werken en daarmee kosten bespaart op je bedrijf, met tegelijk respect voor mens en milieu. Interessant voor zowel akkerbouwer als melkveehouder.

Geïnteresseerd in regeneratieve landbouw?

In het verlengde van de presentatie van Peter Vanhoof, lichten specialist regeneratieve landbouw, Eric van Zandwijk en projectleider Josien van Harten (beide Agrifirm) toe wat het zesjarige project ‘100 hectare regeneratief’ voor jou als akkerbouwer of melkveehouder uit de provincie Groningen en omgeving kan betekenen. Een project waarbij je de mogelijkheid krijgt om laagdrempelig op 2,5 hectare per bedrijf regeneratieve landbouw uit te proberen. Klik hier voor meer informatie.

Programma

19:15u Inloop met koffie en thee

19:30u Symbiose tussen bodem, plant, dier mens en milieu door Peter Vanhoof

20:45u Project 100 hectare regeneratief – kansen voor jouw bedrijf

21:00u Afsluiting en borrel

Locatie

We zijn in de avond van 14 december welkom in de ontvangstruimte boven in de stal van melkveehouder Mathijs Meijer aan de Turfweg 4, 9697 XK te Blijham.

Wil je aanwezig zijn bij deze informatieavond? Meld je aan!

Vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) wordt het minimaliseren van onnodig gebruik en verliezen op gebied van: nutriënten, mineralen, energie, water, grondstoffen, gewasbescherming gestimuleerd. Het is een van de manieren om de waterkwaliteit, waterkwantiteit en bodemkwaliteit te verbeteren. Regeneratieve landbouw sluit hier naadloos op aan.

Back to top